Mia og Daniel trak i landsholdstrøjerne

Mia Dong og Daniel Simonsen repræsenterede HGI Hillerød Bordtennis da de trak i de dansk farvede landsholdstrøjer i Swedish Junior & Cadet Open & Safir International som afvikledes i Örebro/Sverige i sidste weekend. Læs mere om deres oplevelser herunder.
Swedish Junior & Cadet Open er en af de fornemste og største turneringer i Europa, og det er efterhånden en tilbagevendende tradition at Ungdomslandsholdet drager derop for at udfordre spillerne på internationalt højt niveau.
HGI Hillerød Bordtennis Mia Dong i Safir International 2016
Mia’s oplevelser fra turen
:
“Min log fra Swedish Junior & Cadet Open og Safir International – Mia
Det er første gang, at jeg har været med til et stævne af ITTF format, og det har været en utrolig positiv oplevelse. Jeg stillede op i to rækker, ITTF Cadet Girls og U16 rækken for piger.
Lørdag morgen. Hallen var fyldt op til randen med spillere og coaches. I ITTF Cadet Girls rækken som hører til Swedish Junior & Cadet Open, var jeg så heldig at komme i pulje 1 sammen med førsteseedede Anastasia Kolish fra Rusland og Mina Driveklepp fra Norge. Anastasia Kolish ligger nummer 2 i Europa og nummer 5 på verdensranglisten for piger under 15, så den kamp så jeg meget frem til. Vi spillede på bord 1 klokken 9.30, og efter en udmærket kamp med mange gode bolde tabte jeg 11-7, 11-8 og 11-4. I betragtning af hendes niveau i forhold til mit, så var jeg meget tilfreds med både det spillemæssige og resultatet.
Den næste kamp skulle jeg spille klokken 13.00 i U16 rækken, som hører til Safir International. Der mødte jeg i første runde den seedede spiller Jennie Edvinsson fra Sverige. Den kamp tabte jeg relativt hurtigt 0-3, og dermed var jeg ude af den række, da det var cup-spil.
Klokken 15.40 fortsatte jeg med min pulje i ITTF Cadet Girls, og jeg skulle møde Mina Driveklepp fra Norge. Hun er Norges bedste 01’er pige, og til Roskilde GP i starten af februar tabte jeg stort 0-3 til hende i kvarten i Pige Elite, hvorefter hun endte med at vinde rækken. Derfor var jeg meget nervøs for at skulle møde hende igen.
Denne gang gik det dog meget bedre. Efter de første to sæt stod det 1-1, men da hun tydeligt havde mere erfaring end mig og generelt var mere sikker, så vandt hun de sidste to sæt ualmindeligt hurtigt.
Med to tabte kampe gik jeg ikke videre fra puljen, men der var arrangeret consolationkampe for de spillere som ikke gik videre, så jeg var ikke helt ude endnu.
Jeg sad over direkte til ottendedelsfinalen, hvor jeg skulle møde Hollands bedste 03’er pige Emma Van der Zanden. Kampen startede klokken 21.10, og jeg havde derfor ventet i omkring 5 timer da jeg endelig skulle møde hende. Vi spillede meget lige op med hinanden, og jeg tabte første sæt 11-9.
I femte sæt, lagde jeg dårligt ud og var hurtigt bagud med 1-4. Da jeg var 4-6 bagud tog min far time out, og derefter vandt jeg 7 point i træk og hev dermed min første sejr hjem.
Consolation kvartfinalen blev spillet søndag morgen klokken 10.40, og jeg skulle møde Emma Ruiz fra Spanien. Det viste sig dog, at hun var mig overlegen på flere punkter, og jeg tabte kampen 0-3.
Det var slutningen på Swedish Junior & Cadet Open for mit vedkommende.
Indsats- og resultatmæssigt er jeg ganske tilfreds. Uanset hvem man mødte, så var niveauet sindssygt højt, og der var topspillere fra mange forskellige lande med. Det var fedt at spille mod så mange forskellige nationaliteter, og på den måde finde ud af, hvordan spillere fra forskellige lande har forskellige styrker og måder at spille på, som varierer fra de danske. I det hele taget en super oplevelse :-)”
HGI Hillerød Bordtennis Daniel Simonsen i Safir 2016
Daniels oplevelser fra turen:
“Der var afgang kl 9:00 fra København H mod Örebro.
Undervejs skiftede vi tog 3 gange.
Da vi ankom til Örebro station blev vi hentet af en mand som kørte os hen på hotellet.
Vi tjekkede ind og jeg skulle bo sammen med Mikkel Emborg på værelse 211.
Kort efter vi havde tjekket ind skulle vi holde et møde.
Efter mødet gik vi ned og trænede i træningshallen, som lå 30 meter fra spillehallen.
Da vi kom ind i træninghallen var der mange spillere og alle borde var optaget.
Lørdag:
Vi stod tidligt op lørdag da de fleste af os skulle spille klokken 9:00
Vi fik noget godt morgenmad og gik over i hallen som lå maks 1 km fra hotellet.
Kl 9:00 startede puljen i ITTF Cadet, hvor jeg ikke var seedet.
I første kamp møder jeg Collin Jager fra Holland som er 1. Seedet i puljen. Ham vandt jeg over 3-1. 15 minutter efter den kamp skulle jeg spille Under 16. I første runde møder jeg fred Hall fra Sverige og vinder 3-1.
10 min efter den kamp skulle jeg spille mod en egypter fra puljen i Cadet.
Egypteren spillede rigtig godt men jeg vinder kampen 3-2!
20 min efter jeg på banen igen og denne gang skulle jeg spille mod en italiener som hed Andrea Puppo. Jeg taber kampen 12-10 i femte efter at have ført 9-7:
Dermed ude af Under 16.
Nu var der frokostpause og maden smagte helt ok
I sidste puljekamp møder jeg Jesper Solvin, Sverige og vinder den 3-2 efter at have været syg og haft mave kramper. Så sikkert videre til hovedturneringen.
Efter den kamp fik jeg det værre og jeg var ude og kaste op og havde diarré.
I første runde skulle jeg møde Bruno Nettarp, Sverige. Ham vinder jeg over 3-1
I næste runde møder jeg den 1. seedede japaner, som ikke levnede mig mange chancer og jeg tabte 3-0.
Da vi kom hjem skulle vi over og spise på et andet hotel. Efter det gik vi hjem og I bad og lagde os til at sove.
Søndag morgen:
I dag skulle jeg først spille 11:40, så vi stod lidt senere op. Jeg skulle spille første kamp i Under 14 mod en hollænder, som jeg slår 3-0. I anden runde mødte jeg den 2. seedede Edward Wesshagen, som jeg kun har slået en gang tidligere.
Men denne gang trækker jeg det længste strå da jeg slår Edward 3-2 og er nu klar til 1/8 finale mod en god russer Vladislaw Makarov.
Og det var den mærkeligste kamp nogensinde!
Jeg taber første sæt 11-7 og alle russerne på hans alder kommer hen til banen, hujer og laver ansigter og får min modstander til at grine fordi de ikke regnede mig for noget.
Jeg kommer bagud 10-8 i 2. sæt, men vinder 12-10.
Midt under en bold begynder han bare at dø af grin.
Så dommeren siger at alle hans “venner” skal gå væk fra banen, hvilket de også gjorde til 5 bolde efter.
Lige pludselig midt i en bold kaster coachen et stykke slik efter mig, og jeg går over og siger det til dommeren. Dommeren beder igen hans “venner” om at gå væk og denne gang lyttede de og gik.
Jeg vinder 3. sæt 11-9 og kommer foran 2-1.
I fjerde sæt kommer jeg foran 6-2, hvor han så vælger at hive op i bordet og smadre det ned i jorden, hvilket udløste et gult kort. Da han havde fået gult kort begynder han at diskutere med dommeren. Så han får et gult kort mere og jeg får jo så et gratis point ( jubii) og så vinder jeg sættet 11-3 og kampen ender 3-1 til mig!!!
I kvarten skal jeg møde en tysker som hedder Martin Cornelius, som spillede rigtig godt.
Jeg kommer bagud 1-0 og 2-1 i sæt men vinder så 4. sæt og tvinger dermed kampen ud i 5. sæt.
Jeg kommer godt fra start med en føring på 3-1 inden jeg smider det og kommer bagud 4-3.
Så jeg tager time out og kommer lige op på hesten igen.
Jeg kommer bagud 5-4 men spiller 2 gode bolde og kommer på 6-5.
Men så gik det ned af bakke og jeg taber 11-8 i 5. Sæt.
Efter kampen gik jeg i bad med de andre fordi vi skulle have et tog hjem.
Jeg er fuldt ud tilfreds med mine resultater og sammenholdet i landsholdslejren var godt :-)”
[facebook_post url=”https://www.facebook.com/haidong839/videos/vb.100005168550610/498987326950215/?type=2&theater” width=””]
Vi takker Mia og Daniel mange gange for at dele deres oplevelser med os, og Hai og Lone for video/billedemateriale.
Se alle resultater fra Safir HER

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *