Bordtennis er godt som ældremotion

Oftest er det vores fantastiske fremadstormende unge spillere, der stjæler rampelyst her på siden. Men i anledning af 60+ kampagnen, som løber af stablen i et samarbejde mellem DGI og DBTU’s veteranudvalg i uge 37, vil vi gerne fortælle historien om bordtennis som ældremotion – altså bordtennis fra en anden vinkel.

  • Bordtennis har en god men skånsom virkning på hjerte og kar.
  • Bordtennis fremmer og vedligeholder reflekser, balance og koordination
  • Bordtennis træner hjernens planlægning og udøvelse af bevægelser
  • Bordtennis fremmer social interaktion
  • Bordtennis hæmmer fedme, aldersdiabetes og demens

Alle disse udsagn stammer fra hjerneforsker ved Rigshospitalet Albert Gjedde. Vi vidste det selvfølgelig godt, men nu står der også faglig professionalisme bag ordene.
… og hvorfor skulle man slide på et løbebånd, for at holde konditionen ved lige, når det er sjovere, at tage battet i hånden og spille bordtennis, hvor man kan slå 3 fluer (fedme, sukkersyge og demens) med ét smæk. Bordtennis på recept? Ja hvorfor ikke! Læs mere om Albert Gjeddes forskning i bordtennis på DBTU.dk.

Og sådan kommer du igang med bordtennis som ældremotion i Hillerød

HGI Hillerød Bordtennis er en af de 40 danske bordtennisklubber, der i uge 37 slår et slag for at få endnu flere 60+ere i gang med bordtennis. Vi holder åbent hus den 13. september kl. 10-12 for alle fra Hillerød og resten af Nordsjælland, der gerne vil spille 60+ bordtennis. Læs mere om åbent hus her.
Se også videoen her, om 60+ holdet i Odense Bordtennis lkub, hvor initiativtager Ole Hückelkamp fra DBTU’s veteranudvalg fortæller om hele projektet.

Logo for fællesudvalget mellem DBTU's veteran udvalg og DGI om bordtennis som ældremotion

You may also like...