Elitedivision optakt – Kunsport.dk

Svend Frandsen på kunsport.dk, har givet en god beskrivelse af den danske elitedivision i år
Link : http://www.kunsport.dk/artikelvisning_andre_sportsgrene.asp?AjrDcmntId=14339
“Den danske elitedivision i bordtennis starter i den kommende weekend. Michael Maze og Finn Tugwell spiller stadig i udlandet, men den hjemlige turnering har i år tiltrukket en række danske og udenlandske spillere, der gør turneringen mere åben og interessant end i mange år
Det er hovedsageligt kinesere og svenskere som bidrager til det danske islæt i Elitedivisionen.
Roskilde kigger opad
Således råder BTK 61, Roskilde over to kinesere. He Ke Yi er allerede velkendt herhjemme, mens Huang Zhe Jun er nyhentet østfra. Sidste sæsons kvartfinalister satser stort, og vil helt til tops i Danmark i denne sæson – og også gerne være med i det fine selskab i Europa på den lidt længere bane, hvor ambitionerne i domkirkebyen efter sigende er deltagelse i selveste Champions League.
Veteranen Allan Bentsen er vendt hjem fra mange års udlandsophold, og udgør sammen med landsholdsspilleren Christian Larsen en stærk dansk duo for Roskildeholdet, der mere end opvejer tabet at en anden landsholdsspiller, Kasper Sternberg.
Hillerød har også to kinesere i truppen. Til at supplere Hou Yu Huang, har man hentet Wang Wen Jie i Esbjerg. Den kinesiske duo suppleres af svenske Peter Greczula og Kristian Henningsson, og de to juniorer Henrik Åkesson og Henrik Laxby.
Køge sætter lid til svenskere
Hele fire svenskere er der i truppen for de forsvarende mestre fra Køge. Man har til denne sæson byttet to svenskere ud med to andre, og det ligner en klar forstærkning – Magnus Wahlgren og Fredrik Lundkvist er kommet til fra Elitserien, hhv. 2. Bundesliga, og bliver stærke kort i titelforsvaret. Wahlgren var fra sidst i 90’erne og et stykke ind i dette årtusinde en del af Kalmar BTK, der bl.a. vandt tre svenske mesterskaber – en af holdkammeraterne hed for øvrigt Jan-Ove Waldner. Fredrik Nilsson er på papiret 3. mand, og den sidste spiller i svenskerkvartetten er Henrik Elofsson, mens de danske islæt er Claus Rasmussen og spillende sportschef Christian Andersen.
Team Vendia tabte sidste år titlen til Køge. Holdet sætter som sidste år liden til Daniel Fynsk, Morten Knudsen og Kim Høgsberg, der i første geled skal skaffe sejrene hjem til det nordjyske – en stærk trio, der nok skal give gode points på kontoen. Ny i truppen er førsteårssenioren Rasmus-Klein Døssing, der kommer fra Esbjerg. Derudover har man fået veteranen Claus Junge tilbage fra det sjællandske – århusianske Junge var i 2003 med på guldholdet fra BI, og var i sidste sæson med til at spille Dragør op i landets bedste række.
Virum-Sorgenfri svækket til ny sæson
Sidste sæsons – overraskende – finaledeltagere fra Virum-Sorgenfri og sølvvindere stiller op i svækket udgave i fht. 2006/07, og vil – igen – være undertippede til at nå langt i denne sæson. VSBTK har mistet førstemanden Mikkel Hindersson til svenske Gröstorp i Elitserien – hans mange sejre i især grundspillet vil man utvivlsomt komme til at savne. Rutinerede Martin Bremer og Henrik Vendelbo skal i første omgang løfte i stedet for unge Hindersson, men tabet af førstemanden ser tungt ud.
Den tidligere junioreuropamester i double, Cyprian Asamoah, skal løfte ambitionerne i Dragør som stiller med et yderst kvalificeret hold til debuten i elitedivisionen. Thomas Petersen og Kasper Schübeler var ligeledes en del af oprykningsholdet i sidste sæson, men kan få svært ved at tilspille sig (fast) plads på holdet i denne sæson. Tilgangen og forstærkningen er kommet i form af veteranen Carsten Egeholt, samt de to svenskere Sam Oddsheden og Hampus Söderlund – sidstnævnte er en kun 13-årig drengespiller.
Stærk fynsk trup
Oprykkerne fra OB får måske svært ved at gøre sig helt fremme blandt de bedste, men fynboerne synes at have en trup der kan garantere forbliven i den bedste række. OB Mikael Mathiasson skal ifølge ranglisten være førstemanden på holdet. Førsteårssenioren Morten Hyrup er kommet hjem til OB og Fyn,mens Daniel Reed er hentet fra England, og har et nyvundet holdeuropamesterskab med sig i bagagen for EM for ungdom.
I en sæson, hvor stort alle andre klubber har forstærket sig markant, er Sisu/MBK blevet svækket rent styrkemæssigt – truppen er dog gjort bredere med tilgang af tre nye spillere i stedet for den ene afgang. Veteranen Torben Rasmussen og superveteranen Claus Pedersen skal i første omgang forsøge at hive sejre hjem, men med alt respekt for rutine og taktisk opstilling, ser det ikke nemt ud for de to aldrende herrer. De nye er kommet i form af ligeledes rutinerede Flemming Sunn, der sidst har slået sine folder i 1. division, og som tidligere har spillet for den daværende topklub først i 90’erne.
Lars Hauth proklamerer come-back
Sidst, men formentlig ikke mindst, er der Silas Friby, der havde meget stor del i forårets finaleplads med mange sejre i slutspillet. Marginalspillerne i truppen er måske Lars Hauth, der for åben TV-mikrofon har proklameret et come back til elitedivisionen, samt David Hindersson, der også sidste sæson var en del af holdet i grundspillet.
Det tegner til en uhyre spændende sæson – selv om de bedste danskere tjener deres penge uden for landets grænser.”
Thomas Jensen
Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *