Flot placering til Carl og Alexander i Prag Grand Prix

Torsdag eftermiddag var det 2 forventningsfulde drenge, Alexander og Carl (og Carls far), der fløj til Tjekkiet for deltagelse i bordtennisturneringen International Grand Prix Prag, som blev afholdt for 13. gang. I år med deltagelse af 400 spillere fra 17 forskellige lande.
De stillede op i Mini-cadet rækken, dvs. årgang 2004 og yngre.
Turneringen spilles som holdturnering efter Davis Cup format, dvs. 4 singler og 1 double. Ligeledes er der en individuel singleturnering.
Torsdag aften blev holdet tjekket ind i sportshallen, informationer og praktiske oplysninger uddelt, hvorefter de senere tjekkede ind på hotellet i gåafstand fra spillestedet. Et kæmpe hotel med 3 receptioner, indendørs og udendørs tennisbaner, Casino, Welness område mv.
Fredag morgen var det nogle tændte drenge, der efter obligatorisk morgenløb, opvarmning og indspil var klar til dagens 1. modstander i puljespillet i holdturneringen.
Et hold fra Tjekkiet blev slået overbevisende og ved middagstid fortsatte de med at vinde over et hold fra Ungarn.

image2

Senere fredag eftermiddag skulle de møde et hold fra Tyskland i gruppefinalen.
Det viste sig for stærk en modstander og de skulle derfor senere fredag aften spille en afgørende kamp om en plads i kvartfinalerne.
Et hjemmebanehold fra Prag var modstanderen og efter 2 single-sejre til hvert hold, skulle det hele afgøres i den 5. og afgørende double.
En nervøs start gjorde at 1. sæt blev tabt 11-1 og en plads i kvartfinalen var pludseligt langt væk, men drengene kæmpede og fightede sig tilbage og fra 7-7 i 5. og afgørende sæt så de sig ikke tilbage og vandt sættet 11-7 og dermed kampen 3-2.
Efter mere end 12 timer i hallen var det nogle glade og stolte drenge der kunne se frem til lørdag eftermiddag, at skulle spille om placeringerne 1-8.
Lørdag morgen startede singleturneringen kl. 8.30 og i løbet af formiddagen vandt Alexander sin pulje med rene sejre og Carl blev nr. 2 i sin pulje efter 2 sejre og et nederlag til den senere vinder af turneringen. Begge var således videre til søndagens placeringskampe 1-32.
Kl. 13.40 stod kvartfinalemodstanderen i holdturneringen klar. En tæt kamp resulterede i et nederlag til de danske drenge der efterfølgende spillede videre for at placere 5-8. pladsen. Efter en sejr og yderligere et nederlag lørdag aften til et hold fra Rumænien kunne drengene gøre regnskabet op og konstatere, at det samlet blev til en 6. plads af de 32 deltagende hold.
Efter mere end 24 timer i hallen over 2 dage skulle man tro, at der ikke var mere energi i drengene, men på vej tilbage til hotellet kl. 20.00, blev det alligevel diskuteret om de kunne spille tennis eller få lov til at bowle på hotellet……….se billede 🙂

image1 (1)

Søndag morgen efter endnu et obligatorisk morgenløb, opvarmning og indspil vandt Carl sin 16. dels-finale 3-1 i sæt, begge skulle derfor spille 8.delsfinale. Her var en tysk og tjekkisk modstander stærkere på dagen og det blev derfor endestationen for en lang, spændende og lærerig turnering.
Af Peter Carstensen

bygma DHL

 

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *