Tugwell leverede guldkorn til spillerne

Torsdag den 4. februar havde HGI fornemt besøg. Det var nemlig OL bronze vinderen og Europa mesteren Finn Tugwell som kom til Hillerød.
Finn kom forbi for at holde et foredrag for de ca. 20 spillere og 10 forældre som var mødt op. Han fortalte meget om, hvordan han selv havde mentalt forberedt sig til store mesterskaber, og hvordan han overvandt presset og frygtet for at tabe, og i stedet fokuserede på hvordan han vandt kampen.
Finn havde også mange gode råd med til HGI´s unge spillere som han selv har brugt i sin karriere, det var følgende:

  • Nok søvn og rigtig kost op til store stævner er ekstremt vigtigt
  • At have sin egen rytme/tradition for opvarmning/indspil – hver spiller skal finde ud af at være bevidst om hvordan de hver især bliver 100 % klar og varm, og så holde fast i den tradition til alle turneringer og holdkampe.
  • Have en lille håndbog med i bat etuiet, hvor man skriver ting op om modstandere man lige har spillet imod. F.eks. hvad vandt jeg på? Og hvad tabte jeg på imod ham/hende? Hvad var han/hun god til? Og ikke så god til? På den måde lærer man ikke kun noget om sin modstander – men også en del om sig selv og ens eget spil (Finn nævnte at han så læste i den, når han skulle møde den samme modstander næste gang, og det fik ham til at føle, at han var foran inden kampen skulle starte.)
  • At trække dybt og finde roen ved at hente bolden langsomt, når det er tæt og man føler sig nervøs.
  • ALLE SPILLERE HAR SELV ANSVARET FOR OM DE VINDER ELLER TABER. Meget vigtig pointe fra Finn at alle spillerne huskede dette – og han forsatte ”det er ikke coachen, jeres forældre eller et heppekor som bestemmer, om du skal vinde eller tabe. Det er KUN dig selv!

Heldigvis tog alle spillerne rådene til sig, og der blev flittigt noteret ned fra Finns gode råd.
Til sidst fortalte Finn hvordan det endte med at han blev professionel bordtennisspiller, og om triumferne ved EM-guldet i 2005 og OL bronzen i 2004, hvor han havde den sjove historie, om hvordan han og Maze var blevet meget uvenner midt under bronze kampen, men overvandt både uvenskabet og modstanderne og dermed fik den første og hidtil eneste danske OL medajle i bordtennis.
HGI´s ungdoms-spillerudvalg og Sportschefen vil gerne takke Finn Tugwell for besøget. Et lærerigt foredrag som han formåede at gøre spændende samtidig. Det var en fornøjelse.
Af Jesper Møller, Sportschef i HGI Hillerød Bordtennis

Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *