Nedtur blev vendt til optur ved Croatia Open

Croatia Junior & Cadet Open bød på både skuffelser og overraskende flotte bordtennis præstationer, da Daniel Simonsen (HGI) og Mikkel Emborg (Penthouse CPH) udfordrede en række af verdens bedste CadetBoys.
Coach Claus Arnsbæk (til dagligt OB Bordtennis) deler her et spændende indblik i drengenes turnering, og undervejs er der både tekniske og taktiske fif, og også et par kneb der går lige til grænsen – og så var der lige ham der Allan Simonsen! Læs og bliver klogere 🙂


1. dagen

Holdturneringen startede og danskerne sad over i førte kamp i 3-holds puljen med Østrig og Rumænien. Begge kampe vindes 3-0. Ikke i sig selv nogle gode single præstationer, da fokus var på mange forkerte ting som eks. at tale om negative ting under kampene, lyset, bolden etc. Lidt bedre i anden holdkamp kombineret med at nervøsiteten var spillet ud af kroppen. Dagens bedste kampe var de to doubler, specielt den imod Rumænien. Kiggede man på nabobordene så kunne man hurtigt konkludere at danskerne ikke var gået videre med i lignende præstation i de andre puljer, da det kun er pulje vinderen der gik videre.

2. dagen

Modsat første dagen, så skal der spilles allerede fra morgenstunden. Vi skal op meget tidligt da spillerne skal aflevere deres bat 45 min før kamp til kontrol. Og spillerene vil gerne være meget varme med battet. Da den ene spiller ikke havde noget reservebat med, så besværliggøre det koordinationen og vi skal derfor endnu tidligere afsted end normalt.
Der er igen kommet en drømme lodtrækning da vi møder et hold fra Rusland/Belgien. Mikkel ligger ud imod russeren og en meget svingende kamp imod en god russer, hvor Mikkel forsøger at gøre tingene fra dagen før bedre, dette lykkedes i mange momenter. Han har 9-7 føring i 5. sæt og egen serv. Høj bold på den første men looper lidt for langt og næsten identisk bold efterfølgende. Fra 9-7 og under et minut senere havde russeren vundet 11-9. Lidt mere is i maven fra Mikkel og han havde taget en af de helt store skalpe med hjem. Daniel spiller efterfølgende imod en spiller han burde kunne slå på en normal dag, men fokus er meget hurtigt væk og undskyldninger som lyset og bolden kommer frem. Selvom spillerne havde varmet op på bordet en time inden kampen. Daniels klart dårligste kamp tabes.
Efterfølgende spiller de en god double (igen) og vinder sikkert. Daniel spiller lidt bedre imod russeren men taber blandt andet et sæt på en bold der rammer siden af bordet. Det ligner ikke Daniel at lade det passere, så man kan konkludere at i denne holdkamp var han mentalt lammet. Efterfølgende ses det på videoen at den klart rammer siden. Vi taber kvartfinalen 1-3. Drengene var triste da de følte de kunne gå på podiet med denne lodtrækning og så langt havde de aldrig været før.
Mikkel spiller senere single pulje, Daniel var blevet seedet ind i hovedturneringen. Mikkel har en af de bedre puljer den er meget homogen. Favoritten taber første kamp. Og det er ham som Mikkel møder i sin første kamp. Desværre taber Mikkel 3-0 og to af sættene 15-13. Det betyder at Mikkel skal vinde den sidste kamp 3-0 og så vil han gå videre. Mikkel vinder i anden kamp første sæt og er bagud 0-5 i andet sæt. Efter en timeout får Mikkel kæmpet sig tilbage på 2-0 i sæt, desværre får Mikkel en skidt start og den anden har tur på marginal boldene i tredje sæt. Mikkel taber sættet og luften går helt ud af ballonen og han taber 2-3.
Til start på aften skal de spille double imod et rumænsk par de mødte i holdturneringen. God lodtrækning, dem havde de jo smadret i puljen og foreløbigt kun spillet gode doubler. Dårlig attitude overført fra singlerne og Daniels holdkamp skulle gerne være ude af kroppen nu, da der var gået en rum tid. Men det blev værre de skændtes som hund og kat! Bagud både 0-1 og 1-2 i sæt får de vendt kampen til sejr. Sidste kamp spillet på en meget lang dag.

3. dagen og sidste dagen

Doublen og Daniels single var det sidste der var at skyde med. Drengene møder at par fra Australien/Slovakiet. Noget skulle ændres fra dagen før, så ansvar blev fordelt ud på begge spillerne. Så spilleren der ikke server kalder hvilken serv der skal laves. Således at man dæleme er klar, hvis man kalder en lang serv eller hvis man kalder en sideskruet serv skal forvente der kommer meget retur og ikke bebrejder den anden for det. Og så at man kommer videre efter hver bold uanset om den er tabt eller vundet! Alt spiller og de vinder 3-0 ikke let, de andre var dygtige, men vores aftaler holdte og det var vigtigt.
Daniel spiller nu single. Der er en markant forbedring i attitude og indstilling og han vinder 3-1 over Stalzer fra Tjekkiet. På simpelt spil og at være positiv imellem boldene. Nu var det så 1/8 imod en stærk koreaner. En kamp Daniel på nuværende tidspunkt ikke burde have mange chancer imod. Så det handler om at skyde noget energi ind i kroppen, så kort før start får han af vide at hans double skal spilles på TV-bordet. Det giver et bredt smil på læben og han spiller frit fra starten imod en koreaner der er fire hoveder større end Daniel – hvem sagde asiater var små eller er det bare Daniel der er lille? Daniel spiller frit og vinder tæt første sæt 11-9 modstanderen er virkelig nervøs og Daniel formår at presse den ud i 5. sæt hvor han bliver ukoncentreret kort og koreaneren rykker fra og vinder 11-7. Skuffet Daniel, men det er fair nok når man var så godt med. Modstanderen viste senere at han var meget bedre end kampen imod Daniel så var det ikke så slemt mere. I øvrigt var det runden, hvor de sidste europæiske spillere var med.
Nu skulle alt krudtet bruges på TV bordet og vigtigst af alt endnu en kvartfinale imod et ungt koreansk par der havde slået de gode europæer ud. Drengene gør som i den tidligere double holder aftalerne og begynder at forstår at man i bordtennis laver fejl og det er helt okay. Så det påvirker slet ikke i samme grad, så længe det forbereder sig til næste bold på samme måde og spillerne tager ansvar. Specielt Mikkel er blevet pålagt ansvar i denne double, groft sagt kan man sige at Daniel er alibi spilleren der holder den på bordet og Mikkel er den der vinder eller taber boldene. Hårdt pres at ligge på Mikkel men også vigtigt at han forstår det og trives med det pres. Mikkel vandt boldene og Daniel holdte den på bordet og dermed var de sikret en podieplads! De skulle nu møde et koreansk par eller kroatisk par der spillede en lang kamp. Spillerne ville helst møde koreanerne da de havde meget respekt for kroaterne som de havde mødt i finalen i Linz.
Det var så kroaterne der vandt, og hele hallen skulle nu til at heppe imod os – ting man også skal lære. Så nu begynder det mentale spil, pauserne er korte og opvarmningen bliver mindre. Jeg ser kroaterne tidligt har været i call area og vælge rød trøje. En trøje vi har spillet i hele dagen. Vi er egentlig ligeglade om vi skal spille i den ene eller en anden farve – for Mikkel er mest til den lilla trøje. Men her handler det om at genere modstanderen så meget man kan op til kampstart inden for reglerne.
Vi kommer til call area med til batkontrol, notering af coach og trøjevalg. Vi vælger rød, hvilket dommeren siger de andre også har, jeg forlanger så en lodtrækning hvilket han spørger den øverst ansvarlige i call area om jeg kan, hvilket jeg så kan da jeg kom rettidigt. Kroatien er ved at forberede sig til kampen, men skal nu møde op i call area til kampen.
I mens vi venter støder den ungarske dommer på navnet Simonsen, det var mange år siden han havde set det. Han spørger så Daniel om han kender Allan Simonsen, var Daniel så beretter at det er hans onkel. Dommeren og flere dommeren udtrykker anerkendelse for ”Allan Simonsen”. Jeg tror ikke Daniel og Mikkel fatter hvad der foregår?!
Kroaterne ankommer, og de siger, at de ikke har andre trøjer end rød (som alle siger – det havde vi vidst heller ikke). Dommeren virker mere nervøs for lodtrækningen end alle andre i lokalet. Alle kigger – også hans kollegaer, da der vidst har været gnidninger. Jeg fortæller, atKroatien bare kan vælge. På den måde var jeg sikker på at Mikkel og Daniel ikke kunne blive sure på hinanden eller mig, hvis vi skulle til at skifte trøjer. Dommeren kaster brikken og han griber den ikke, det er set før… Mønten løber rundt i en bue, ind under en mobil tribune og overdommeren annullerer lodtrækningen. Daniel og kroaterne er nysgerrige på hvad den landende på, men den stod oprejst af en kant. Overdommeren laver nu lodtrækningen og Danmark vinder. Kroaterne siger, at de kun har den røde trøje og så en anden trøje der er 40% rød og resten mørkeblå. Vi er ligeglade – selvfølgelig må de spille i den. For os handlede det om at få dem lidt ud af fatningen, og så skulle de nu også bruge tid på at skifte rygnumre på trøjerne kort før start.
Men det er jo ved bordet det skal afgøres. For første gang bliver vi ikke modtager af serven, og bestemmer dermed ikke opstillingen. Alligevel vindes 1. sæt og drenge virker tålmodige og Mikkel venter på den rigtige chance, inden han laver vinderslaget. Daniel vinder sjældent ved at skyde den forbi modstanderene, men han er begyndt at forstå, at hvis han varierer med mængden af skru i sine loops, så kommer der også mange points til ham den vej. De vinder 3-1 og er i finalen!
Video fra double-semifinalen ved Croatia Junior & Cadet Open:

I finalen møder de klart det bedste par i turneringen. Fælles for alle sættene er, at de er meget mere aggressive og sikre i deres returspil. Det gør, at vi taber for meget i egen serv. Daniel kan ikke læse den ene modstanders serv, og når han rammer bordet, så er den høj, og det er svært for Mikkel. Mikkel falder så i klassikeren – Når man er bagud, så tror unge spillere, at det hjælper at slå hårdere – men for det meste stiger fejlprocenten. Den næsten ”nye” regel med fri coaching hjælper lidt på det, så vi ikke skal vente, til sættet er færdigt med at korrigere taktik. Det blev til flotte comebacks i alle sæt, og når man så er kommet op på kun en bagud, så går Mikkel efter dem han skal gøre, og de får et par grader for meget. Så lige ved og næsten med nederlag på 9,9 og 7. Selvom koraenerne nok havde et gear mere.
En flot 2. plads. Drengene var mest skuffet over at pigefinalen imellem Japan og Korea var på TV bordet. Mere vil have mer´! Så selvom der var nedture og opture, så sluttede det meget godt. Men godt kan også blive bedre, så nu skal drengene hjem at evaluere på turen, og de ting der gik godt og mindre godt både på og uden for bordet.
Præmieoverækkelsen

“Hvad siger Allan Simonsen?”

Vi bliver mødt af ITTF journalisten på vej ud af hallen. Han havde nogle spørgsmål til drengene. Efterfølgende møder vi nogle af dommerne på vej ud, der spørger hvordan det gik. Daniel sagde at de tabte – dommeren siger efterfølgende “hvad siger Allan Simonsen til det?”
Hvad siger ”Allan Simonsen og alle de andre topatleter så”? Flot tillykke drenge, men hvad er planen så nu? I har bolden i jeres hænder, men I skal selv tage ansvaret. Det kommer ikke af sig selv. Det er hårdt arbejde, såvel, mentalt, fysisk, taktisk og teknisk.
PS. Jeg er stadig i tvivl om drengene ved hvem Allan Simonsen er?
Claus Arnsbæk


 

You may also like...