Oprykningen til StigaDivisionen glippede

Efter en sæson over alt forventning i 1. divisionen kvalificerede vi os til slutspillet, som skulle spilles i Idrættens Hus i Brøndby.
Vi kom i gruppe med Viby og Vestegnen, som begge på papiret lignede svære modstandere, da begge hold besidder en 1. mand, som er meget svær at slå.
Jeg havde udtaget tre spillere, som jeg syntes, havde vist det højeste niveau gennem sæsonen – Jesper Møller, Fredrik Stark og mig selv. Vi skulle starte mod Vestegnen, og planen var klar: Vi skulle vinde to mod Jesper Dahl (træner i HGI, men spiller for Vestegnen), og så skulle 3. singlen mod Mikkel Klint Stuhr også vindes.

1div_tilskuere

Vi ramte opstillingen på holdsedlen, som vi ønskede, så jeg skulle starte mod Jesper Dahl. Jeg kom bedst for start og kom foran 2-0 i sæt efter godt spil. Desværre holdt Dahl hovedet koldt i den pressede situation, og på trods af føringer i de tre resterende sæt (bl.a. 8-5 i 4. sæt) endte Jesper med at vinde kampen 3-2.
Der var derfor pres på Møller, der skulle vinde over Fan Gao for at bringe os tilbage i kampen. Møller spillede en god kamp, hvor han blandt andet havde 8-4 i 4. sæt for at komme i afgørende sæt. Men ligesom i den første kamp kunne vi ikke lukke kampen, og Fan Gao vandt derfor 3-1, og vi var bagud 2-0. Fredrik Stark skulle så op med Mikkel Klint Stuhr i den 3. single. Fredrik har spillet en rigtig flot sæson – desværre fandt han ikke niveauet i denne kamp, og han tabte derfor 3-0 til Mikkel, som han aldrig havde tabt til før.
Vi tabte således 3-0, og mulighederne for at gå videre var derfor meget små, da vi skulle slå Viby med 3-0 i den sidste for at gå videre.
Det betød blandt andet, at vi skulle have en sejr mod Tobias Lau i den første kamp. Vi vurderede, at jeg havde den største chance for dette, og vi ramte igen opstillingen, så jeg mødte ham. Kampen var jævnbyrdig, men Tobias var hele tiden et skridt foran, og derfor var det også fortjent, at han i sidste ende hev kampen hjem med 11-9 i 4. sæt.
Vi var derfor uden chance for at rykke op i StigaDivisionen, men holdkampen fortsatte. Både Møller og Fredrik viste her flot spil og mentalitet, og sikrede sig sejre over henholdsvis Simon Nykjær-Fischer og Sebastian Brinch, begge i 5. sæt. Vi førte derfor 2-1, hvorefter Møller måtte se sig slået af en velspillende Tobias Lau.
Stillingen var  2-2, og jeg skulle møde Simon. En tæt kamp, som sluttede med en sejr på 12-10 i 5. til Simon, og dermed blev det til endnu et nederlag for Hillerød.
Skuffelsen var selvfølgelig stor, da marginaler i den første holdkamp kunne have gjort, at vi endt med at gå videre. Når det er sagt, så var det et fattet hold, der samtidig måtte erkende, at det nuværende hold ikke ville have en chance i Stiga-divisionen. Det er derfor nok også bedst, at holdet får endnu en tur i 1. division, hvor der til næste år skal kæmpes om at komme i top 4, da man ellers rykker ned i 2. division, da 1. divisionerne fra øst og vest slås sammen.
Af holdleder Casper Tingleff

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *