Sidste kegleturnering på Åtoften

Netop som dette nummer af kantbolden frisktrykt er kommet på gaden, er vi i gang med at afvikle den sidste kegleturnering i Hillerød Bordtenniscenter.
Den første turnering vi afholdte var i 1991 med Wiibroe som sponsor, og de har været trofaste gennem alle årene, for de er også sponsor for den sidste i den gamle hal. Vi har altid haft stor succes med vores kegleturneringer, og tilslutningen har altid været større end ved tilsvarende turneringer andre steder i Nordsjælland. I 1991 deltog 55 hold og i de følgende år steg antallet, således ar vi i slutningen af -90-serne var oppe og runde 120 hold.
Dette antal har vi dog ikke været oppe på de senere år, men ved vinter-turneringen har haft deltagelse på mellem 85- og 100 hold. I skrivende stund vides ikke hvor mange hold der vil deltage i 2006 udgaven, men vi håber på omkring 90 hold.
Da vi i sommeren 1990 blev enige om at fremstille vores egne keglebaner, var der ingen der var klar over, hvilken genial ide vi havde fået, men det har vist sig gennem årene. Det har simpel hen været den bedste pengemaskine i bordtennisafdelingens historie.
Det er vel et passende tidspunkt, nu da vores æra på Åtoften er ved at være slut, at prøve at gøre en slags status over, hvad keglebanerne har betydet for bordtennisafdelingen.
I eget regi har vi afviklet 23 kegleturneringer. For HGI’s hovedforening har vi afviklet 5 kegleturneringer på Åtoften og stillet baner til rådighed 4 gange på Selskov Stadion.
Banerne har været lejet ud til andre foreninger i Nordsjælland mindst 5 gangen om året i 15 år, svarende til ca. 75 gange.
Det vil sige at keglebanerne min. har været brugt til 107 kegleturneringer.
Ved turneringer i HGI regi har jeg regnet mig frem til, at der er kastet ca. 250.000 kugler og i forbindelse med udlejning er der kastet et tilsvarende antal, så vores baner er gennem tiderne blevet belastet af omkring 1⁄2 million kugler.
Der er ikke så mærkeligt, at banerne en gang imellem har set lidt slidte ud, og at flere dele har måttet skiftes ud under vejs, og det samme gælder kuglerne. Banerne fik en større renovering i efteråret, så de kan forhåbentlig holde en del år endnu.
Den flittige brug af vores keglebaner har bestemt ikke været forgæves, for gennem årene har de været en væsentlig årsag til, at vi i bordtennisafdelingen har kunnet gennemføre de aktiviteter, der har bevirket, at vi gennem snart mange år, har opnået mange flotte resultater.
Siden vores første Wiibroe Cup kegleturnering i 1991 har vi indtil videre på turneringer i Hillerød Bordtenniscenter tjent mindst 900.000 kr., og til dette skal lægges beløb for udlejning af banerne. Så den indsats der blev gjort i sommervarmen i 1990 har indtil videre betydet, at banerne har indtjent mere end 1.000.000 kr. til bordtennisafdelingen.
Pengene er dog ikke kommet af sig selv, for det kræver mange timers arbejde at afvikle en kegleturnering.
Ved en god vinter kegleturnering deltager 96 hold, som er inddelt i 16 puljer. Herfra går vinderne videre til nogle mellemrunder og de bedste går endelig videre til finalerunden. Samlet svaret det nogenlunde til 18 puljer.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *