Tingleff gør status efter første halvdel af sæsonen i 1. division

Sidste holdkamp i 2016 er spillet i 1. division, og det er blevet tid til at gøre status efter de otte første holdkampe.
Rækken er blevet stærkere
I år er der kun én landsdækkende 1. division bestående af 10 hold. Det har medført, at rækken er blevet stærkere, og at der ikke er nogen nemme kampe i rækken.
Før sæsonen havde jeg flere samtaler med Ola og Møller om sæsonen, og vi var enige om, at holdet skulle i top 6, så vi kunne blive i rækken, hvilket også kunne blive svært afhængigt af, hvordan de øvrige hold stiller op.
Nu er de første 8 holdkampe spillet, og med 6 sejre og 2 uafgjorte fører vi rækken, hvilket i den grad må siges at være tilfredsstillende.
tingleff_thumbs_up
Ola: “Vi skal rykke op”
Resultaterne har også medført, at Ola før samlingen i lørdags meldte ud, at målsætningen er ændret til, at vi skal rykke op. I 1. division rykker det bedste oprykningsberettigede hold op (dvs. bedst placerede hold, som ikke har et Stigadivisionshold i år). Desuden skal det næstbedste oprykningsberettigede hold spille kvalkamp mod det næstnederste hold fra StigaDivisionen.
Vi fører rækken med 14 point, hvor Herlev (nr. 5 i rækken) er det næstbedst placerede oprykningsberettigede hold med 8 point. Vi har således en solid føring, men meget kan ske i 2. halvdel, hvor det bliver spændende at se, hvordan de øvrige hold kommer til at stille op, da nye spillere kan blive brugt, så deres hold ikke rykker ned. Blandt andet var Finn Tugwell i spil for Roskilde i lørdags for at forsøge at redde dem ud af bundstriden. Derfor er det også så vigtigt, at vi har fået en så god start! Samtidig vil vi jo også gerne vinde rækken, hvor vi pt. fører med 1 point over Brønshøj 2 og 2 point over Virum 2.
1division121222016
Om truppen
Truppen i år består af Andreas Engblom, Daniel Simonsen, Peter Svenningsen, Jesper Møller, Stefanie Christensen og mig. Jeg har været holdleder for 1. division flere år, og jeg har endnu ikke haft rådighed over en så stærk og engageret trup. Det er lang tid siden, at vi i Hillerød har haft så mange spillere, som alle har et højt niveau i 1. division, og som samtidig gerne vil spille hver kamp. Det er med til at højne niveauet, at spillerne ved, at hvis de ikke spiller godt nok eller opfører sig ordentligt, så er der en dygtig reserve, der står klar til at erstatte én. Det vidner også om højt niveau, at Jesper Møller kun har fået en holdkamp i denne sæson på trods af, at han vandt toplisten i 1. division sidste sæson. Den enlige kamp går han endda ind og vinder 3-0.
dsc_0314
Før sæsonen blev Andreas Engblom overtalt af Møller til at skifte til Hillerød, og sportschefen må roses for den signing.  Andreas sad over i de første to holdkampe, men derefter er det blevet til 11 sejre i 11 kampe og en altid god indstilling og attitude ved bordet. Ligeledes er han altid positiv og imødekommende over for klubbens medlemmer. Når Andreas spiller sit topniveau, så er der ikke mange, der kan være med, og det giver ro på holdet at have en 1. mand som Andreas.
dsc_0311
Peter Svenningsen skiftede tilbage til Hillerød forud for sæsonen, og Daniel Simonsen blev rykket op på 1. holdet. Der er ikke tvivl om, at de unge drenge er Hillerøds fremtid, og det er selvfølgelig planen og forhåbningen, at Hillerød kommer tilbage i den bedste række på et tidspunkt, hvor Peter og Daniel har niveau til at spille op med de bedste spillere i Danmark. Om det allerede er i næste sæson, må tiden vise.
 
Daniel har i år vundet 7 ud af 12 kampe, og Peter har vundet 8 ud af 14. Dette er godkendt for begge.
daniel_simonsen
Skarpere i 2. halvdel af sæsonen
Når de rammer deres topniveau, så er de nogle af de bedste spillere i 1. division, og de vil også kunne konkurrere i Stigadivisionen. Dette viste Peter blandt andet i lørdags ved at slå Herlevs stærke svensker Martin Löven, som er en af 1. divisions bedste spillere, og Martin har adskillige sejre i Stigadivisionen. Bundniveauet er dog stadig for lavt for dem begge, og indstillingen i modgang kan også forbedres. Jeg er dog ikke i tvivl om, at begge kommer til at fortsætte med at udvikle deres spil, og jeg har tiltro til, at de er endnu skarpere i 2. halvdel af sæsonen.
Personligt har jeg vundet 9 ud af 12, og i lørdags spillede jeg noget af det bedste, som jeg kan. Samlet set har mit niveau dog været for svingende, og det havde bestemt været berettiget, såfremt jeg var blevet sat af holdet til samlingen i lørdags. Ingen tvivl om, at jeg bliver nødt til at træne for at beholde min plads.
stefanie_harbo_christensen
I første halvdel er det Stefanie, som er skiftet fra Københavns BTK, og Møller, som hovedsageligt har siddet over. Stefanie spillede første samling, hvor hun spillede fint og vandt 2 ud af 3, samtidig træner hun på livet løs, og hendes niveau stiger også hele tiden. Møller har kæmpet for at finde timingen i starten af sæsonen, men han begynder stille og roligt at ramme topformen, og både Stefanie og Møller kan få store roller på holdet i 2. halvdel af sæsonen.
jesper_moeller_bordtennis
Samlet set en glad holdleder, der gør status, og jeg håber, at holdet kan fortsætte den gode stime i 2017.
Af Casper Tingleff
 
DHL er hovedsponsor for HGI Hillerød Bordtennis

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.